Amenajari interioare, Decoratiuni, Inspiratie, Mobila, Mobila dormitor, Stiluri de design, Trenduri in design

Mobila dormitor – Ghidul cumparatorului pentru dormitor

Mobila dormitor colectia Ducale

Mobila dormitor – Favorabil relaxarii si calmului, dormitorul este locul din casa in care te odihnesti si iti incarci bateriile. Cu siguranta, dormi acolo, dar nu numai. Poti citi, discuta, visa si multe altele.

Aceasta camera ar trebui sa fie linistitoare si sa te faca sa te simti in siguranta.

Avand in vedere cat timp petrecem in dormitoare, este una dintre cele mai importante incaperi din casa.
Ca loc in care dormim, acesta joaca un rol primordial in bunastarea noastra generala.
O persoana obisnuita ar trebui sa doarma 8 ore pe zi.
Dormirea cantitatii potrivite, este cheia pentru cat de bine aratam, simtim si functionam in lume.

Asigurandu-va ca aveti un mediu curat si atractiv in care sa dormi si o saltea confortabila pe care sa dormi, puteti parcurge un drum lung pentru a va asigura ca somnul este profund si neintrerupt.

Decorul si aspectul sau nu trebuie trecute cu vederea.

Modul in care ne mobilam dormitoarele ar trebui sa reflecte gusturile noastre personale. Indiferent daca va place un mediu minimal in care sa dormi, fie ca va place sa va rasfatati in stilul de dormitor luxos , alegerea corecta a mobilierului va va ajuta sa creati sanctuarul perfect.

 

 Mobila dormitor – Cum transformi un dormitor anost intr-un refugiu elegant si relaxant?

Cu atat de multe optiuni de stiluri, culori si piese de mobilier, incercarea de a obtine acea oaza privata poate fi destul de apasatoare!

Chiar si alegerea si cumpararea unui pat, va duce la o avalansa de intrebari legate de design. Ce fel de pat? Ce stil? Ar trebui sa aiba un capatai si o tablie, una sau niciuna?

Mobilarea completa a unui dormitor,  inseamna ca exista si mai multe intrebari!

S-ar putea sa doriti o comoda ! Ar trebui sa alegeti o comoda cu oglinda sau sa achizitionati o comoda de sine statatoare?

Din fericire, raspunsul la aceste intrebari, depinde in mare parte de doua lucruri – preferintele personale si dimensiunea camerei.

Vizitati magazinul nostru cu colectii de mobilier Vinotti pentru alegerea mobilei de dormitor, pentru a gasi o selectie incredibila de mobilier pentru aceasta camera si multe altele.

Scopul acestui ghid bun de cumparare a mobilierului de dormitor, este de a va inspira sa va stabiliti nevoile de mobilier de dormitor, pentru a va crea un spatiu armonios, care sa corespunda stilului dvs. personal, confortului si nevoilor de depozitare.
 Ce ar trebuie sa faceti inainte de a incepe cumparaturile si cum sa alegeti mobilierul de dormitor potrivit pentru dumneavoastra?

Inainte de a lua o decizie cu privire  la cumparaturile pentru dormitorul dvs. tineti cont de cateva sfaturi utile de cumparare a mobilierului pentru dormitor.

Mobila dormitor – Cum verificati lista ghidului de cumparare?

Inainte de a incepe sa cumparati mobilier pentru dormitor, cunoasterea a trei lucruri esentiale va va ajuta sa accelerati procesul de cumparare:

1. Suma bugetului dvs.!

Trebuie sa stiti de cati bani dispuneti inainte de a incepe cumparaturile.
Nu este un sentiment grozav sa gasesti un set de mobilier pe care il iubesti, doar pentru a descoperi ca nu ti-l poti permite.

Colectia de mobila clasica Castello

Colectia de mobila clasica Castello

2. Stilul de mobilier care va place!

Mobilierul pentru dormitor, dupa cum stiti, este disponibil intr-o varietate de stiluri.
De la traditional la contemporan si pana la mobilier de dormitor de tranzitie, care le amesteca pe cele doua, cunoasterea stilului tau inainte de a incepe cumparaturile te va ajuta sa reduci la minimum timpul pe care il petreci alegand mobilierul si decorul.

Mobilier traditional

Stilurile de mobilier tradițional sunt influențate de stilurile de mobilier istoric și clasic. Acestea sunt stiluri care au devenit populare cu secole în urmă și au rămas astfel până în prezent. Stilul de mobilier tradițional are trăsături ale stilurilor de mobilier Queen Anne, Sheraton și Chippendale. Acesta prezintă linii drepte, picioare conice și multe ornamente grațioase.

Mobilierul din stilul de design tradițional este în mare parte o revigorare a stilului englezesc din secolul al XVIII-lea, neo-clasic din secolul al XIX-lea, French country și British Colonial. Aceste piese de mobilier, oferă acel sentiment clasic al unui spațiu care nu se demodează niciodată. Acest stil se referă la confort, căldură, familiaritate și ordine previzibilă.

Echilibrul se obține prin combinarea mobilierului mic și mare care servește mai multor scopuri într-un spațiu. Culorile calde sunt adesea folosite pentru stilul tradițional, cum ar fi crem, auriu, gri și maro. Există flori, dungi și carouri care adaugă textură și interes.

Mobilier Contemporan

Contemporanul se caracterizeaza prin culori solide, linii elegante, culori neutre si diverse materiale, cum ar fi metalul si sticla. Contemporanul este modern, lipsit de dezordine, elegant, sofisticat, aerisit si luminos.

Acest stil iubeste spatiile mari si deschise si culorile deschise care fac ca si spatiile mici sa para mai mari. Exista spatiu pentru a te misca si are acea senzatie de aerisire. Culorile neutre acopera cea mai mare parte a spatiului, iar culorile sunt incorporate in mici detalii, cum ar fi iluminatul, pernele, arta si florile.

Lumina este, de asemenea, un element important in stilul contemporan, unde exista multa lumina naturala, precum si cea artificiala sub forma de lampi si corpuri de iluminat.

Mobilier de Tranzitie

Stilul de tranzitie combina designul traditional si cel contemporan pentru a crea un amestec coerent de clasic si sofisticare. Folosind combinatii de culori simple, linii drepte, tapiterie moale si cele mai noi materiale, designul de tranzitie se simte rafinat si confortabil in acelasi timp.

3. Masuratorile spatiului tau!

 Luati-va si notati-va masurile dormitorului pe care il veti mobila!
Stiind cat de mult spatiu ai disponibil, te va ajuta sa decizi ce piese de mobilier se vor potrivi si vor arata bine in dormitorul tau.

Odata ce ati completat aceasta lista de verificare si aveti o idee despre ceea ce va permite bugetul, stilul pe care doriti sa il obtineti si cat spatiu aveti la dispozitie, sunteti gata sa incepeti sa achizitionati mobilierul pentru dormitor.

Cum cumparati mobilierul pentru dormitor?

De regula, un dormitor obisnuit, este format dintr-un pat, o comoda si cel putin o noptiera.

Mobila dormitor - Pat cu lada Sara 160 X 200 cm

Mobila dormitor – Pat cu lada Sara 160 X 200 cm

Mobila dormitor - Pat Denim, 160 x 200 cu lada

Mobila dormitor – Pat Denim, 160 x 200 cu lada

Mobila dormitor - Pat Ducale 160 / 2m

Mobila dormitor – Pat Ducale 160 / 2m

Corpul este realizat din material PAL de prima calitate. Spatele podelei este din PAL, capatul capului este de 5 cm si 2 cm, capetele laterale si ale picioarelor sunt din burete dur de 2 cm. Tesatura tapiteriei este realizata din material de in premium. Patul are o inaltime de 15 cm de la sol, capatul piciorului patului are picioare din lemn si 3 profile de sustinere. Adancimea interioara a plintei este de 17 cm. Banca este integrata in patul la capatul piciorului cu tapiterie pe trei fete. Are un capac superior, se deschide in fata si are 4 balamale la 160 de grade.

 

I. Alegeti un pat!

Patul este piesa centrala. Acesta este primul element pe care ar trebui sa il gasesti pentru camera ta.

Bineanteles, patul este cea mai impunatoare piesa de mobilier din dormitor. Locatia sa nu ar trebui sa fie aleasa la intamplare! Cu cat camera este mai mare, cu atat exista mai multe posibilitati, dar exista anumite reguli care trebuie respectate atunci cand vine vorba de pozitionarea patului in camera.
Trebuie sa fie posibila deplasarea in jurul patului fara obstructii. Prin urmare, este mai practic sa il plasati in mijlocul unui perete. De asemenea, evitati sa aglomerati partile laterale ale patului cu obiecte inutile. Ganditi-va la rutina dumneavoastra si la modul in care va deplasati dimineata pentru a face dus si a va imbraca, de exemplu. Si, mai presus de toate, pastrati simplitatea pentru a usura viata de zi cu zi.

Sfaturi pentru pozitionarea patului

Indiferent daca sunteti sau nu un pasionat de feng shui, evitati sa va asezati patul intr-un curent de aer sau cu fata la o usa.

Ideal este sa plasati capataiul pe un perete solid si sa optati pentru o vedere spre exterior, daca este posibil.

Paturile sunt disponibile in aproape toate stilurile la care va puteti gandi in zilele noastre – de la paturi in stil colonial cu caracteristici Windsor la paturi moderne de la mijlocul secolului trecut care surprind minimalismul la fix.
Tinand cont de stilul de design pe care incercati sa il obtineti, alti factori pe care trebuie sa ii luati in considerare atunci cand cumparati un pat, includ dimensiunea patului si tipul de pat.

Un pat este o piesa de mobilier special conceputa pentru a dormi.

Cele mai multe paturi, constau dintr-o saltea asezata pe o saltea cu arcuri, care este apoi sustinuta de un cadru plat, dreptunghiular.

Unele paturi, cum ar fi paturile cu platforma, va permit sa renuntati la somiera.

Cum alegeti dimensiunea patului?

Dimensiunea dormitorului dvs. trebuie luata in considerare atunci cand alegeti dimensiunea patului.
Nu este bine sa ai un pat atat de mare ca oamenii trebuie sa se strecoare in jurul lui atunci cand intra si ies din camera, nici un pat nu ar trebui sa para pierdut intr-o camera mare.
Designerii de interior au venit cu regula 60-30-10.
Mobilierul dvs. de dormitor nu trebuie sa ocupe mai mult de 60% din spatiul dormitorului dvs., 30% ar trebui sa fie spatiu liber pentru deplasare si restul de 10% ar trebui sa fie dat pentru diverse bucati si piese.
Masurati dimensiunile dormitorului dvs. si apoi aflati ce procent din aceste dimensiuni va ocupa patul ales de dvs. Daca este prea mare, nu veti mai avea mult din acel 60% pentru alte tipuri de mobilier de dormitor. Daca vi se pare scazut, va recomandam sa cumparati un pat mai mare.

Pat matrimonial Toscana 202 cm/ 182 cm

Pat matrimonial Toscana 202 cm/ 182 cm

Pat camera tineret Toscana 192 cm/122 cm

Pat camera tineret Toscana 192 cm/122 cm

In functie de grupele de varsta, alegeti dimensiune ideala a patului!

Un copil mic va fi pierdut intr-un pat king-size, un adolescent mai in varsta poate gasi un pat de o persoana prea mic.
In acest caz, un copil mai mare poate fi mai confortabil intr-o camera dubla mica sau standard. Din ce in ce mai mult, cuplurile prefera paturile king-size in locul dublelor standard, deoarece ofera spatiu suplimentar si pot face un somn mai bun.
Daca esti inalt, lungimea suplimentara a unui pat king-size ar putea fi necesara pentru a te asigura ca esti confortabil.

Mobila dormitor – Tipuri de pat dupa dimensiune

Dimensiuni standard ale paturilor

Paturile si saltelele vin intr-o varietate de dimensiuni – mai jos sunt enumerate dimensiunile standard ale saltelelor de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati un pat.

Dimensiuni standard ale saltelelor

Dimensiuni standard ale saltelelor:

-Single: 90 x200 cm;

-Long Single: 90×210 cm;

-Super Single: 120×200 cm;

-Double: 140×200 cm;

-King: 160×200 cm;

-Super King: 180×200 cm;

1. Mobila dormitor – Twin/Single

Dimensiuni: 99 cm pe 190 cm;

De exemplu, patul Single, se gaseste sub denumirea de Single, Twin, Bunk sau in cazul nostru, pat pentru o persoana si este utilizat peste tot in lume.

Oricare dintre aceste denumiri, este acceptata, numai ca dimensiunile standard ale saltelei difera de la o zona la alta sau de la o tara la alta.

Pat super single

120 x 200 cm denumit pat super single, care dispune de un spatiu generos dedicat pentru o singura persoana si mai putin cunoscuta este cea super single, avand dimensiuni atipice de 80 x 190 cm.

 

Mobila dormitor – 2.Twin X-Long/Extra long single

Twin extra-lung – twin XL pe scurt – este o dimensiune standard de saltea care se incadreaza intre twin si full/double.
Dimensiunile exacte variaza, dar majoritatea saltelelor twin XL masoara intre 96 cm si 99 cm latime si 80 203 cm lungime.
Dupa cum sugereaza si numele, XL-urile  Twin ( tr. engl. gemene) sunt mai lungi decat dimensiunile gemene cu aproximativ 5 inci.
Copiii sunt candidati buni pentru saltelele twin XL, iar multe paturi supraetajate sunt compatibile cu aceasta dimensiune.

Mobila dormitor – 3. Dublu/Full

 

Dimensiuni: 140 cm pe 190 cm;

In aceasta categorie nu sunt produse cu o latime mai mica de 140 cm latime – astfel incat,  sa nu fie prea aglomerate.

Pentru a nu va deranja partenerulde camera, mergand la culcare, este suficienta o saltea cu arcuri independente si o latime de pat de 160 cm – este cea mai populara astazi.

Mobila dormitor – 4. Pat Regina

Dimensiuni: 152 cm x 203 cm, 3,08 m2;

 Patul Queen size, este cunoscut in toata lumea, numai ca in anumite zone nu este utilizat (de exemplu in Europa Centrala sau Scandinavia).

Exista mai multe variante de dimensiuni, insa cele mai cunoscute sunt de 90 x 200 cm sub denumirea de pat single;

Mobila dormitor – 5. Pat Rege/Rege de est

Dimensiuni: 193 cm pe 203 cm, 4,0 m2;

Un pat king-size din est și o saltea king-size sunt una și aceeași. 

Ambele paturi au aceleași dimensiuni, 193 cm pe 203 cm.

Cu alte cuvinte, Regele de Est este doar unul dintre multele nume folosite pentru a descrie o saltea king size.

Mobila dormitor – 6. California King/Western King

Pat rege standard ( America de Nord)

193 cm x 203 cm, 4,0 m2

Patul Regele din California, cu dimensiunile:

180 cm x 210 cm, 3,78 m patrati;

„Pat king-size” vizavi „Pat king-ului”

Diferenta principala intre patul regal si pat king, este in dimensiunea fiecarui tip de pat.
Paturile sunt vandute in diferite dimensiuni si stiluri.
Pat queen-ul si pat king sunt doua paturi confortabile de dimensiuni diferite, preferate in gospodarii.
Pat king-ul este mai lat decat patul reginei.

Mobila dormitor – Ce este patul reginei?

Pat queen-ul este mai lung si mai lat decat patul dublu. Pat queen-ul a fost standardizat la  203 x 152 centimetri.

Pat queen-ului este de obicei preferat de cupluri pentru motivul ca acestea sunt destul de spatioase pentru ca doi adulti obisnuiti sa se intinda confortabil.

Se potrivesc foarte bine in dormitoarele de masterat sau in camera de oaspeti a gospodariei.

Paturile de dormitor Queen Size si King Size, sunt specifice persoanelor care au nevoie de mult spatiu in timpul somnului, cat si a oamenilor care se afla intr-o relatie.

Mobila dormitor – Tipuri de pat dupa design

Designul patului este ceea ce defineste forma si structura reala a cadrului patului in sine.

Tipul de pat pe care il alegeti ajuta la definirea stilului dormitorului dvs. principal sau al suitei de oaspeti.

1. Pat cu platforma

Un pat cu platforma are o baza care este realizata dintr-un cadru solid, ridicat, orizontal si nivelat. Acest tip de pat vine adesea cu o sectiune care este compusa din randuri de lamele flexibile din lemn, uneori asezate intr-o structura cu zabrele, menite sa sustina doar o saltea. Platforma asigura un suport adecvat, flexibil si o ventilatie pentru o saltea de una singura, eliminand necesitatea unui boxspring sau a unei a doua saltele ca fundatie suplimentara.

2. Pat pliabil

Un pat pliabil are un cadru articulat care permite depozitarea patului intr-un spatiu mic. Aceste tipuri de paturi sunt adesea folosite in dormitoarele de oaspeti si in spatiile in care un pat nu va fi folosit in mod regulat. Unele exemple de acest tip de pat se pliaza pe un cadru cu roti, astfel incat, pot fi puse cu usurinta in dulapuri, in timp ce altele se pliaza in incinte menite sa fie expuse.
Un tip foarte comun de pat pliabil este patutul sau patul de campanie.

3. Pat cu panou

Un pat cu panouri este alcatuit dintr-o capataita si un tablie din panouri plate de lemn. Panourile sunt incadrate cu muluri sau caneluri in relief care imita lambriurile traditionale din lemn sau lambriurile. Tablia si tablia sunt conectate prin sine de lemn. Producatorii ofera paturi cu panouri atat in finisaje vopsite, cat si in finisaje vopsite in lemn, iar unii ofera, de asemenea, versiuni doar pentru capatai. Paturile cu panouri doar cu capatai sunt o optiune excelenta pentru cei care au dormitoare mici sau cu forme ciudate, deoarece elimina o parte a patului care ocupa spatiu si permit oamenilor sa se aseze pe marginea patului, ceea ce adauga locuri de sedere intr-un spatiu mai mic.

4. Paturile cu sanie (Pat cu coada)

Patul sleigh are tablite si capatai curbate sau cu volute care seamana cu o sanie. Adesea realizat din lemn greu, acest stil de pat este un rezultat al perioadei Imperiului francez si american de la inceputul secolului al XIX-lea. Paturile cu sanie din zilele noastre sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, inclusiv lemn, fier, otel si aluminiu. Aceste tipuri de paturi poseda adesea curbe mai putin exagerate la talpi si la capatai.

5. Pat Murphy (de perete)

Paturile Murphy, denumite si paturi de perete, sunt concepute pentru a economisi spatiu intr-un mod unic. Aceste tipuri de paturi economisesc spatiu prin articularea cadrului patului, astfel incat, patul poate fi inclinat vertical si depozitat intr-un dulap sau un dulap.

6. Patul suprapus

Paturile Trundle sunt de fapt considerate de obicei o pereche de paturi, cu un cadru de pat standard si un al doilea cadru pe rotile care ii permite sa fie depozitat sub patul superior. Acest design este o idee excelenta pentru economisirea spatiului, deoarece permite ca un pat suplimentar sa fie disponibil atunci cand este necesar, fara a irosi spatiu atunci cand nu este.
Copiii adora paturile culcus, deoarece sunt perfecte pentru a dormi peste noapte!

7. Pat reglabil

Daca va place sa cititi sau sa folositi dispozitive in pat, sau sa va uitati la televizor in pat, ar trebui poate sa luati in considerare serios achizitionarea unui pat reglabil.
Acest tip de pat se regleaza prin intermediul unui motor in diferite pozitii de sedere sau de inclinare. Puteti duce acest tip de pat cu un pas mai departe si sa cumparati unul cu posibilitatea ca ambele parti sa se regleze independent una de cealalta.

8. Pat standard

Un cadru de pat standard, este, de obicei, considerat unul cu un cadru metalic simplu pe care se poate aseza o somiera si o saltea. Intre pat si peretele din spatele acestuia se poate adauga o capataiala pentru un aspect inaltat care imita un pat cu panou cu doar un capatai.

9. Pat Santiago

Designul patului Santiago, este un design de pat din lumea veche, cu o capataita decorativa, in forma de coroana.

10. Pat de zi

Paturile de zi sunt folosite pentru dormit, pentru relaxare, pentru a se intinde si pentru a se aseza. Se gasesc adesea in camerele comune. Ramele paturilor de zi pot fi realizate din lemn, metal sau o combinatie a acestor materiale. Forma unui pat de zi este o incrucisare intre sezlong, canapea si un pat.

11. Pat cu poster

Un pat cu baldachin sau mai frecvent pat cu baldachin, este construit cu patru coloane verticale, cate una in fiecare colt. Uneori, aceste postere sustin si un panou superior.
Un pat cu baldachin cu un panou superior este asemanator unui pat cu baldachin.
In mod traditional, aceste tipuri de paturi erau foarte ornamentate si realizate din stejar sculptat, dar acum sunt disponibile intr-o varietate de materiale si modele.

12. Baldachin

Un pat cu baldachin este un stil de pat decorativ asemanator cu patul cu baldachin sau cu baldachin. Un exemplu tipic de pat cu baldachin prezinta stalpi la fiecare dintre cele patru colturi ale sale, care se extind mult deasupra saltelei. O tesatura ornamentata sau decorativa se intinde pe spatiul superior dintre stalpi, creand un tavan sau baldachin, care acopera spatiul patului. Efectul general al unui pat cu baldachin intr-o camera este incredibil de romantic.

13. Pat supraetajat

Evident, adultii nu obisnuiesc sa achizitioneze paturi supraetajate pentru dormitorul lor principal. Cu toate acestea, adesea le cumpara pentru dormitoarele copiilor. Paturile supraetajate sunt o piesa de mobilier care economiseste mult spatiu pentru copiii care impart o camera.
Sunt, de asemenea, o optiune excelenta pentru a pastra un pat suplimentar intr-o casa fara a ocupa prea mult spatiu pe podea. In plus, copiii le adora – cine nu ar vrea sa se urce intr-un loc confortabil sau sa doarma intr-o mica pestera?

Exista mai multe tipuri de paturi supraetajate, inclusiv in forma de L, cu birouri, cu scari, in stil loft, duble si modele mici.

14. Futon

Un futon este un alt tip de pat care economiseste mult spatiu. La fel ca majoritatea celorlalte piese de mobilier, exista multe tipuri diferite de futonuri disponibile pentru consumatori. In cazul futonurilor, dimensiunile includ futonuri mici, futonuri mari si toate dimensiunile intermediare. Futonurile vin, de asemenea, intr-o mare varietate de stiluri. Unele futonuri pot fi destul de scumpe, dar acestea pot fi, de asemenea, bine facute si pot dura multi ani. Un futon este o optiune excelenta pentru oaspeti, deoarece ofera si locuri de sedere atunci cand nu este folosit ca pat.

15. Pat cu otoman convertibil

Da, exista otomane care se transforma in paturi! Unele dintre acestea includ banci otomane lungi care pot fi folosite ca un pat ca atare, in timp ce altele se transforma din otoman in pat.

16. Canapea extensibila

O canapea extensibila este o forma de canapea extensibila. Acest tip de canapea are o saltea care se pliaza in canapea pentru a putea fi folosita ca o canapea normala. Aceasta saltea poate fi apoi scoasa si transformata intr-un pat. O canapea extensibila este o alta optiune excelenta de economisire a spatiului pentru cei care au case mai mici. Un cuvant de avertizare, totusi – acestea sunt piese de mobilier incredibil de grele, cantarind adesea peste o suta de kilograme!

17. Canapea extensibila convertibila

O canapea convertibila este o alta forma de canapea extensibila. Cu toate acestea, o canapea convertibila difera de o canapea extensibila prin faptul ca nu are o saltea separata pentru pat. In schimb, perna scaunului canapelei si perna spatarului creeaza fara cusur salteaua patului. In cazul unui pat de sifon convertibil, spatarul canapelei se regleaza in jos, creand o singura suprafata plana, care devine patul. In acest fel, o canapea convertibila este ca o incrucisare intre o canapea extensibila si un futon.

18. Paturi de depozitare

Paturile de depozitare au sertare sau alte spatii de depozitare ascunse sub sau in jurul saltelei patului. Unele modele de paturi de depozitare au chiar un cadru articulat, in care intreaga suprafata de dormit poate fi ridicata pentru a dezvalui depozitul de sub ea.

Urmatoarele sunt diferite tipuri de paturi de depozitare.

a. Depozitare cu sertare pe lateral;

b. Depozitare cu sertare pe laturi si la capat;

Dulap 4 usi 200 cm Ducale

Dulap 4 usi 200 cm Ducale

Proiecteaza-ti singur dormitorul cu garderoba DEFNE 200 cu structura sa care sfideaza timpul, volumul interior mare si modulele in interior.

 

Dulap doua usi glisante 256cm Sara

Dulap doua usi glisante 256cm Sara

Dulap o usa deschidere stanga cu bara haine 50 cm – Sara

Ansamblu dulapuri interior Sara

Ansamblu dulapuri interior Sara

Dulap doua usi 100 cm Sara

Dulap doua usi 100 cm Sara

Comoda cu oglinda Sara

Comoda cu oglinda Sara

Comoda cu oglinda Sara

Comoda cu oglinda Sara

Mobila dormitor - Comoda inalta Ducale

Mobila dormitor – Comoda inalta Ducale

Continuand linia moderna folosita de-a lungul colectiei in Spalatorie, seria DEFNE va ofera spatiu suplimentar de depozitare cu volumul interior mare cu 5 sertare.

 

Mobila dormitor - Comoda cu sertare dormitor Focus

Mobila dormitor – Comoda cu sertare dormitor Focus

Mobilier executat din MDF furniruit cu furnir estetic de nuc american. Picioare din metal cromat, interior si polite din MDF laminat, culoare nuc american.

Gliserele sertarelor sunt cu amortizoare.

 

Mobila dormitor - Masa de toaleta Ducale

Mobila dormitor – Masa de toaleta Ducale

Corpul este realizat din material PAL de prima calitate. Cinci sertare din lemn de fag vopsit negru. Colierele pentru sertare sunt folosite de marca germana de prima clasa Hettich.

Mobila dormitor - Noptiera Ducale

Mobila dormitor – Noptiera Ducale

Pe langa designul sau modern atemporal, nu trebuie sa cautati o priza pentru a va incarca telefonul si playerul muzical cu cele 2 porturi USB ale DEFNE KOMODIN, concepute pentru a va oferi o experienta diferita cu functia SMART COMMODE.

 

 

Mobila dormitor – II. Alege depozitul din dormitor!

Combinatiile populare adesea alese pentru a completa un dormitor si a adauga spatiu de depozitare includ o comoda, noptiere si un piept de sertare.
Selectarea optiunilor de depozitare potrivite pentru dormitorul dvs. se va reduce la cat de mult sperati sa depozitati, la cat spatiu aveti la dispozitie si la stilul dvs. personal.

Mobila dormitor – Ganditi-va la caracterul practic al depozitrii!

Indispensabil pentru organizarea si depozitarea tuturor bunurilor personale, depozitarea este esentiala.
Un dressing este alternativa ideala pentru a depozita cat mai multe haine si accesorii de zi cu zi. Poate fi atasat dormitorului, daca aveti suficient spatiu pe podea.
Intr-un spatiu mai mic, poate fi si o parte integranta a dormitorului tau. In acest caz, se recomanda imbracarea cu usi.

De asemenea, va puteti amenaja dormitorul cu o comoda draguta sau un dulap mai inalt pentru a va depozita hainele, lenjeriile de pat sau articolele la alegere.
Un dormitor ar trebui sa aiba intotdeauna spatiu de depozitare, in mod ideal orientat spre pat sau pe lateral, in functie de amenajarea camerei.

Cum sa alegi comoda potrivita in dormitor: 9 puncte importante

Comoda este o piesa de mobilier foarte necesara in orice dormitor. Aceasta este o piesa de mobilier foarte functionala, dar este suficient de compact. Scopul sau principal este de a depozita hainele, lenjeria de pat si alte lucruri mici. Anterior, comodele erau foarte voluminoase si aratau destul de monoton. O comoda moderna este o piesa de mobilier mica si eleganta, care poate decora chiar si cea mai plictisitoare camera.
Designerii de mobila actuali reprezinta diferite tipuri de comoda – inalta si ingusta, joasa si lata, inclinata, rotunjita, cu forma non-standard. Oricine poate alege o comoda in functie de solicitarile sale – ieftina si nepretentioasa sau sic, dar cu un pret ridicat.

Dulapuri si comode de sertare pentru dormitor

Aceste doua piese de mobilier pot, asa cum se completeaza reciproc, si sa fie parti independente ale interiorului.
Daca va puteti dimensiona dormitorul, puteti cumpara intreaga suita intr-un singur stil – un pat, un piept de sertare, un dulap si noptiere.
Dulapul este a doua cea mai importanta piesa de mobilier din dormitor.

Arata foarte bine in dulapul din dormitor, unde puteti pastra absolut totul – haine, pat si pantofi. Dulapul intareste stilul camerei, subliniaza individualitatea sa.
Comoda cu sertare in acest caz este o completare, unde puteti plasa tot felul de fleacuri – lenjerie, cosmetice, agrafe de par si diverse accesorii. Poate servi ca masa de toaleta pentru o femeie sau ca suport pentru televizor.

Veioza pentru noptiera Castello

Veioza pentru noptiera Castello

III. Diversificati iluminatul si sursele de lumina!

In afara de dormit, un dormitor poate servi si ca loc de citit, meditatie etc.
Opteaza pentru diverse surse de lumina: veioza, suspensie, ghirlanda luminoasa.
Ideal este chiar sa poti regla intensitatea luminii pentru a promova o atmosfera relaxanta propice relaxarii.

Alege veioze cu pandantiv sau veioze decorative care vor aduce o nota de originalitate dormitorului tau si sunt elemente decorative in sine.

Oglinda consola

Oglinda consola

Dulap Ducale o usa deschidere dreapta, cu polite

Dulap Ducale o usa deschidere dreapta, cu polite

Corpul este realizat din material PAL de prima calitate. Coperta este pictata pe mdf, brodata cnc.

Sunt 2 rafturi in sectiunea de mijloc si un cuier iluminat. Pe balamale este folosita marca germana de prima clasa Hettich.
In ciuda suprafetei mari de depozitare a colectiei, depinde de dvs. sa doriti mai mult cu modulul suplimentar care se deschide spre dreapta.

Dulap o usa deschidere stanga cu bara haine 50 cm – Sara

Dulap o usa deschidere stanga cu bara haine 50 cm – Sara

 

 

 

Mobila dormitor – IV. Mobilier suplimentar pentru dormitor

Mobila dormitor – Oglinzi

Principalul lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand va decideti intre o oglinda de perete si una de podea este spatiul – cat de mult spatiu aveti la dispozitie? Si cat de mult il folositi? Oglinzile de podea au o amprenta mai mare, asa ca sunt mai potrivite pentru camerele mari. Oglinzile de perete functioneaza bine in incaperi de toate formele si dimensiunile, dar pentru ca sunt montate si nu ocupa spatiu pe podea, sunt ideale daca nu dispuneti de suprafata.

Orele de veghe din dormitor sunt petrecute in cea mai mare parte imbracandu-ne sau dezbracandu-ne.

Asadar, optiunile evidente sunt o oglinda de rochie, o oglinda de lungime intreaga sau o oglinda mai inclinata.

Si pentru ca acestea fac camerele sa para mai mari si mai luminoase, alegerea ta poate imbunatati aspectul camerei, dar si al tau.

Ce marime de oglinda ar trebui sa iau?

O buna regula de baza (sau de ochi) este sa alegeti o oglinda care sa aiba aproximativ doua treimi din dimensiunea mobilierului deasupra caruia este atarnata.
Folositi un sablon de hartie pentru a va ajuta sa stabiliti pozitia acesteia daca nu sunteti sigur ce dimensiune se va potrivi spatiului dumneavoastra – culoarea camerei si nivelul de lumina naturala vor juca si ele un rol important.
Si in timp ce majoritatea oglinzilor vin in diferite dimensiuni, cele mai comune – in functie de tip – sunt enumerate mai jos.

– Oglinda rotunda de perete (mica): 50 cm diametru;
– Oglinda rotunda de perete (medie): 80cm diametru;
– Oglinda de perete (mica): 50 x 80cm;
– Oglinda de perete (medie): 60 x 80cm;
– Oglinda de perete (mare): 70 x 100cm;
– Oglinda de rochie: 30 x 120cm;
– Oglinda de rochie pe toata lungimea: 40 x 140cm;
– Oglinda Leaner (mare): 80 x 180cm;

In legatura cu un dormitor, oglinzile pot fi impartite in patru categorii generale.

1. Oglinda de toaleta

Oglinda de toaleta pe toata lungimea, este, de obicei, atasata la un perete, la spatele unei usi sau la interiorul usii unui dulap.

2. Oglinda cheval

Oglinda cheval pe toata lungimea, ca si oglinda de dressing, permite unei persoane sa isi verifice aspectul de sus in jos.

3. Oglinda simpla

Poate fi montata pe perete deasupra comodei sau atasata la comoda insasi.

4. Oglinda tripla

Denumita si oglinda tripla, are trei sectiuni, dintre care doua sunt reglabile: sectiunea principala mai larga este flancata de doua segmente mai inguste, cu balamale.

Dulapuri suplimentare

Dulapul espe o piesa de mobilier de lemn sau de metal prevazuta cu rafturi, in care se pastreaza rufe, haine, vase, carti etc.

Dulap de garderoba

Un dulap de garderoba, de mici dimensiuni, este o modalitate excelenta de a adauga spatiu de depozitare suplimentar, chiar daca dormitorul dvs. are un dulap.

Acesta va ajuta sa depozitati si sa organizati in mod convenabil o varietate de haine, accesorii si lenjerie intima sau lenjerie de pat.

Daca dulapul este prevazut cu o bara pentru haine, va va permite sa agatati costume, camasi si bluze.

Dulap cu oglinda pentru bijuterii

Veti putea tine la indemana bijuteriile pe care le adorati si in timp ce va priviti in oglinda sa le alegeti pe cele potrivite la fiecare tinuta.

Imagini cu seturi/colectii dormitoare

Mobila dormitor - Ansamblu dulapuri Sara

Mobila dormitor – Ansamblu dulapuri Sara

 

Mobila dormitor - Dulapuri ansamblu Sara2

Mobila dormitor – Dulapuri ansamblu Sara2

Prezinta usi din sticla securizata cu efect de oglinda, corpuri modulare, cu lungimi de 50 cm, 100 cm sau 200 cm, compartimentare interioara inclusa, ergonomica, variata si foarte incapatoare. Ramele usilor cu sticla sunt executate din Aluminiu, conferind suplete, eleganta si garantia unei functionari perfecte si indelungate, combinate cu un sistem de 6 balamale aruncatoare Hettich – Germania pentru fiecare usa. De asemenea echiparea standard include senzor de miscare pentru actionarea luminii cu led a dulapului cu 2 usi si a celui cu 4 usi.

Mobila dormitor - dormitor-sara-ansamblu

Mobila dormitor – dormitor-sara-ansamblu

Mobilier de dormitor set 5 piese cu dulap + pat + noptiere + masa de toaleta Sahara

Mobilier de dormitor set 5 piese cu dulap + pat + noptiere + masa de toaleta Sahara

Mobila dormitor – IV. Alege seturi/colectii de dormitoare!

Daca doriti ca mobilierul din dormitor sa se potriveasca, seturile/colectiile de dormitoare sunt cele mai potrivite.
Selectarea unui set intr-un stil pe care il indragiti, este mai usoara decat incercarea de a asambla unul singur.
Seturile de dormitor echilibreaza frumos camera si va vor economisi timp atunci cand cumparati mobilier pentru dormitor.

Daca va puteti stabili pe baza de calcul, dimensiunile dormitorului, atunci puteti cumpara toate piesele de mobilier intr-un singur stil – un pat, un piept de sertare, un dulap si noptiere.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *