Amenajari interioare, Decoratiuni, Mobila, Mobila living, Stiluri de design

Mobila clasica living – 11 lucruri pe care trebuie sa le stiti!

Mobila living: Living Luxtop(41)

Mobila clasica living – In orice varianta, stilul clasic, exprima o cautare atenta a perfectiunii, o atentie la detalii si o dragoste pentru eleganta.

Fiecare camera din casa, are nevoie de o atmosfera proprie, de o marca estetica distincta care sa exprime preferintele tale in materie de decor si de mobilier.

Mobila clasica living – De ce sa alegeti mobila clasica Vinotti?

Colectiile de mobilier Vinotti, s-au impus pe piata romaneasca in cadrul stilului de mobilier clasic, sobru, pentru locuinte luxoase.
Incepand cu sfarsitul anului 2016, s-au produs niste schimbari sub forma incercarii de adaptare la trendul culorilor.

Vinotti se afla de 15 ani pe piata furnizorilor de mobilier, avand magazine proprii in Bucuresti, Arad si Timisoara.

In toamna anului 2016, Vinotti a lansat colectia de mobila clasica Sorento, atipica pentru stilul de mobila cu care isi obisnuise clientii.

Particularitate: noi combinatii de culori.

Imagini cu piese de mobilier din colectia Sorrento

Mobila clasica living Sorrento

Mobila clasica living Sorrento

Mobila clasica living Sorrento

Mobila clasica living Sorrento

Mobila clasica living Sorrento

Mobila clasica living Sorrento

 

Despre colectia de mobila Sorento

Este o colectie destinata atat zonei de dining, cat si livingului si dormitorului, toate piesele necesare acestor incaperi, fiind realizate din materiale de calitate si cu un design aparte in stil clasic.

Pentru a fi in trendul actual, cel plin de culoare, a fost introdusa aceasta colectie. S-a optat pentru culori deschise, luminoase, de ivoar cu patina aurie.
Astfel, stilul clasic al acestei colectii de mobila de arta, a capatat accente moderne, contemporane si mai multa complexitate.

Masa de dining Sorrento

Masa de dining Sorrento

Blatul mesei de dining

Detalii de observat: blatul mesei de dining este realizt prin intarsie (tehnica de ornamentare a mobilierului prin incrustatie), rezultand un contrast de culoare si o complexitate a modelului.

Aspectul final, este obtinut prin aceasta tehnica de ornamentare, executata manual; sculpturile ornamentale sunt destul de simple pentru a pune accentul pe combinatia de culori.

Colectia de mobila Sorento, are indiscutabil un efect de iluminare a spatiului casei, de energizare a atmosferei si confera un confort sporit atat vizual, cat si fizic, gratie designului inspirat de formele curbate, circulare si ovale ale stilului clasic.

Aceasta este dovada vie, ca desi isi are originea in secolul al XVIII-le, stilul clasic in amenajari interioare, ramane in continuare in trend, este un stil autentic, nu se demodeaza niciodata.

Bineanteles este cautat de oamenii care apreciaza istoria si valoarea acestui stil.

In realizarea acestor piese de mobilier din colectia Sorrento, se resimte o usoara evocare a stilului baroc, insa combinatia de culori pastel, utilizate in mod creativ, ne aduce in contemporaneitate.

Imagini cu alte colectii de mobilier clasic pentru living, de la Vinotti

Mobila pentru Living Monaco

Mobila pentru Living Monaco

Mobila clasica living Versailles

Mobila clasica living Versailles

Mobila clasica living Toscana

Mobila clasica living Toscana

Mobila clasica living – Cum decideti ce stil clasic vi se potriveste? 

In acest articol, vom arunca o privire asupra livingului, analizand diferitele concepte de amenajare, concepute pentru a conferi un aspect de clasa acestei zone specifice a casei. Modul ideal de a face o declaratie de stil.

Daca doriti sa creati o amenajare rafinata, inspirata de stilul clasic, atunci, in primul rand, trebuie sa intocmiti o lista detaliata de stiluri de amenajare clasica pentru living care se pot potrivi acestei zone a casei dumneavoastra.

Mobila clasica living – 10 stiluri clasice de living

Idei de decor pentru a crea o atmosfera eleganta

De-a lungul timpului, gusturile clasice au capatat o noua identitate stilistica pentru a raspunde la o gama tot mai larga de cerinte diferite.

De aceea, pentru a face o alegere specifica, care sa va satisfaca simtul estetic, ar trebui sa aruncati o privire asupra tuturor stilurilor clasice de amenajare pentru camera de zi.

In mod specific, ne vom uita la:

Mobila clasica living ChippendaleChippendale

Neo-clasic

Regency

Baroc

Empire

Biedermeier

Renastere

Liberty

Art Deco

Colonial

Sa aruncam o privire asupra caracteristicilor specifice fiecarui stil de amenajare a sufrageriei.

Mobila clasica living in stil Chippendale

Mobila clasica living in stil Chippendale

Mobila clasica living – 1. Chippendale

Elaborat, bogat si elegant. Acestia sunt termenii care descriu cel mai bine acest stil de mobila care isi ia numele de la un producatorul de mobila din Worcester. Mobilierul in stil Chippendale, este rezultatul unei combinatii perfecte intre gotic, rococo, cu influente stilistice din designul chinezesc.

Mobilierul care inglobeaza cel mai bine caracteristicile acestui stil, sunt dulapurile impunatoare, scaunele de inspiratie gotica, festonurile si mesele incrustate, realizate din cires, mahon si nuc.

Mobila clasica living in stil Neo-Clasic

Mobila clasica living in stil Neo-Clasic

Mobila clasica living – 2. Neo-clasic

Stilul neoclasic este o referinta autentica la splendorile antice ale Romei si Greciei. De fapt, frizele cu decoratiuni aurite si coloanele cu desene elaborate sunt o tema frecvent recurenta in colectiile neoclasice.

Broderiile din aur si argint sunt, de asemenea, tipice acestui stil, la fel ca si detaliile fine, intercalate cu consistenta catifelei damascate si a tesaturilor pretioase.

Fildesul, bejul si nucul sunt tonurile mobilierului in stil neoclasic: aceste elemente de mobilier sunt uneori caracterizate de linii curbe si alteori de sectiuni arcuite cu curbe mai blande. Oricare ar fi designul, acest stil este perfect pentru a adauga un sentiment innascut de clasa sufrageriei dumneavoastra.

Mobila clasica living in stil Regensy

Mobila clasica living in stil Regensy

 

Mobila clasica living – 3. Regency

Stilul Regency este o tema estetica cu origini englezesti. S-a dezvoltat intre sfarsitul anilor 1700 si inceputul anilor 1800. Mobilierul in stil Regency presupune utilizarea unor piese cu design sculptat: mese cu suprafete plate, scaune cu picioare subtiri si linii curate, realizate din mahon si abanos cu furnir din lemn de trandafir, un tip de lemn care ofera finisaje in culori surprinzatoare.

Living Baroc / Mobilier Clasic

Living Baroc / Mobilier Clasic

 

Mobila clasica living – 4. Baroc

Stilul baroc, maiestuos si dramatic, prezinta o atentie totala la detalii. De fapt, mobilierul baroc, este recunoscut pentru bogatia de detalii, frizele stralucitoare din foita de aur si pentru tonurile calde tipice ale mahonului si ale ebonitului.

Serigrafii contrastante pe mesele de ocazie, coifuri elaborate de-a lungul spatarelor canapelelor si modele ornamentale, curbate pentru brate. Fiecare caracteristica are un mare farmec vizual, facand din fiecare piesa o adevarata bijuterie de mobilier.

In ciuda decoratiunilor elaborate, compozitiile baroce au un echilibru usor simetric care integreaza armonios fiecare element.

Mobila clasica living in stil Empire

Mobila clasica living in stil Empire

Mobila clasica living – 5. Imperiul

Stilul Empire, s-a dezvoltat in perioada lui Napoleon si s-a impus ca unul dintre cele mai apreciate si populare stiluri in materie de design de mobilier clasic.

Tipice pentru acest design special, sunt mesele care au un picior central cu profil mare, patrat, imbunatatit cu coloane si detalii aurii; fotoliile si canapelele impartasesc aceleasi stiluri de design cu scaune si spatare largi si brate de aceeasi inaltime, pentru o combinatie echilibrata de linii exclusive si moliciune.

Daca doriti sa creati o atmosfera mobilata somptuos, alegeti o linie de mobilier in stil Empire, cu nuante de nuc si furnir de ulm, creata cu materiale care ofera un rezultat estetic excelent, impreuna cu tesaturi de prima calitate.

Mobila clasica living in stil Biedermeier

Mobila clasica living in stil Biedermeier

Mobila clasica living – 6. Biedermeier

Stilul Biedermeier, a fost creat la inceputul anilor 1800 si are o estetica sobra, esentiala, in comparatie cu alte tendinte. Spre deosebire de stilul Empire, de exemplu, acest tip de design a eliminat complet bibelourile, pentru a se concentra pe un design mai liniar, formal.

Caracteristicile comune ale mobilierului in stil Biedermeier sunt curbele, formele geometrice si utilizarea frecventa a stejarului, a fagului rosu si a nucului, tipuri care se recunosc dupa texturile lor inconfundabile.

Mobilier clasic in stil renascentist pentru living

Mobilier clasic in stil renascentist pentru living

 

7. Renasterea

Primele obiecte de mobilier cu o estetica perfect renascentista au fost realizate in Italia in secolul al XV-lea. Mobilierul care respecta canoanele acestui stil poate fi recunoscut pentru puternicul simt arhitectural si prezenta dramatica notabila.

In general, elementele de mobilier in stil renascentist prezinta elemente decorative care sunt sculptate in suprafata lemnului (nuc sau castan), cum ar fi coloane, frontoane si cornise, dar au si elemente decorative pretioase. Stralucirea detaliilor in foita de aur si tonurile profunde ale finisajelor din lemn de nuc formeaza o pereche perfecta si se potrivesc perfect cu modelele liniare ale fiecarui element si cu profilurile lor impunatoare.

Living amenajat cu mobilier clasic in stil Liberty

Living amenajat cu mobilier clasic in stil Liberty

8. Libertatea

Stilul Liberty, cunoscut si sub numele de Art Nouveau, dateaza de la inceputul Belle Epoque si este unul dintre cele mai populare si la moda stiluri clasice pentru mobilierul de living.
Piesele de mobilier, cu designul lor inconfundabil curbat, au un profil usor si elegant, pus in valoare de decoratiuni florale in basorelief.

Canapelele acoperite cu tesaturi premium, brodate cu aur si argint, mesele auxiliare cu intarsii detaliate reprezinta insasi esenta stilului Liberty si impregneaza fiecare element complementar, conferind atmosferei din camera de zi un puternic sentiment de lux si clasa.

Living amenajat cu mobilier clasic in stil Art Deco

Living amenajat cu mobilier clasic in stil Art Deco

9. Art Deco

Mobilierul Art Deco, este usor de recunoscut datorita formei geometrice inconfundabile care caracterizeaza intreaga lor estetica.
Este un design care reuneste elemente de mobilier ale unui gen de stil foarte apreciat, apreciat pe scara larga pentru eleganta si echilibrul sau formal.

Mobilierul cu finisaj de ulm, pus in valoare de detalii ornamentale, liniile drepte si curbele se intalnesc pe fiecare piesa, alaturi de tapiterii si tesaturi fine, folosite pentru a acoperi canapele, paturi de zi si scaune de diferite tipuri.

Living amenajat cu mobila clasica in stil Colonial

Living amenajat cu mobila clasica in stil Colonial

10. Colonial

Mobilierul in stil colonial, s-a dezvoltat intre anii 1500 si 1800. Aceste piese sunt realizate din stejar, pin, nuc si cires si au un profil estetic elegant si usor.
Curbele blande si sectiunile liniare se imbina perfect intr-un design simplu si echilibrat.

Acum ca stiti despre diferitele caracteristici ale stilurilor clasice de living, tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti.

Selectati un stil care sa va reprezinte si creati spatiul perfect, in care estetica si convivialitatea se imbina pentru a crea un climat placut si primitor, intr-un mediu ingrijit, cu un gust elegant.

 

Camerele de zi, sunt adesea acolo unde alegem sa gazduim prietenii si familia, motiv pentru care este vitala crearea unei atmosfere stilate, dar primitoare.
Mobilarea casei tale intr-un stil clasic inseamna crearea de spatii de locuit luxoase si elegante, cu un finisaj extrem de stilizat.
Consultati cateva dintre ideile noastre de sufragerie de lux pentru a va asigura ca optati cu adevarat pentru cele mai bune optiuni de mobilier rafinate, dar elegante.

Mobila clasica living: cum sa-ti amenajezi spatiul cu un gust unic?

Acum stii despre diferitele caracteristici ale stilurilor clasice de living, tot ce trebuie sa faci este sa faci alegerea.

Alegeti un stil care sa va reprezinte si creati spatiul perfect, in care estetica si convivialitatea se imbina pentru a crea un climat placut, primitor intr-un mediu bine ingrijit, cu o aroma eleganta.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *