Intretinere mobila – Toate piesele de mobilier vandute de Vinotti, sunt alese pentru calitatea si frumusetea lor.
Mobila Vinotti cu un stil aparte, este realizata din conglomerate de materiale de calitate, precum lemn masiv si furnir de nuc american.
Vinotti reprezinta un brand international cu o vechime de peste 20 ani in realizarea de mobilier din lemn masiv cu un design exotic si exclusivist.
Fiecare piesa, este realizata cu atentie, astfel incat, sa puteti fi sigur ca este proiectata sa dureze si sa se poarte bine in acest proces.
Avand calitatea ca baza, ati putea lua in considerare maximizarea duratei de viata a pieselor dvs. speciale cu o amplasare atenta, o ingrijire usoara regulata, o curatare mai profunda putin frecventa si un tratament atent al scurgerilor, petelor sau zgarieturilor.
Iata, cateva sfaturi practice pentru intretinerea pieselor de mobilier de calitate, achizitionate din magazinele cu mobila!
Intretinere mobila – Cum sa ingrijesti mobilierul de lux?
Intretinere mobila – 1. Consideratii privind amplasarea
Aproape toata mobila, prefera temperaturile blande!
Caldura sau frigul in exces (natural sau artificial) pot imbatrani prematur piesele de mobilier.
Conditiile extreme, cum ar fi mediile foarte uscate sau foarte umede, sunt mai dure pentru mobilier si ii vor afecta durata de viata, estetica si performanta.
Acolo unde este posibil, mobilierul ar trebui sa fie amplasat departe de lumina directa a soarelui, precum si de sursele directe de aer sau de caldura.
Reglati in mod corespunzator tratamentele pentru ferestre, deoarece modelele de lumina, se schimba pe parcursul zilei, pentru a reduce la minimum lumina directa a soarelui care ajunge la mobilierul dumneavoastra.
Intretinere mobila – 2. Ingrijirea regulata
Ingrijirea regulata si usoara, este cea mai buna si mai usoara modalitate de a va pastra mobila in stare buna, iar ingrijirea intermitenta a pieselor dvs., va reduce nevoia de curatare mai profunda.
Stergeti periodic, praful de pe mese, casete si alte piese de mobilier netapitate cu o carpa curata, fara scame.
Folositi servetele de masa, suporturi de pahare, suporturi de masa si garnituri pentru a proteja suprafetele dure.
Nu asezati niciodata un obiect direct pe o suprafata din lemn sau piatra!
De asemenea, ati putea lua in considerare aplicarea de tampoane de pasla pe partea inferioara a obiectelor de pe masa.
Folosind un aspirator de mana sau un accesoriu adecvat, aspirati usor tapiteria o data pe saptamana sau mai des daca aveti animale de companie.
Totusi, pentru mobilierul antic sau delicat, aveti grija sa nu aspirati des – o data pe luna ar trebui sa fie suficient.
Pernele ar trebui sa fie pufoase zilnic dupa utilizare, in special pernele de aruncat si pernele de scaun. Aceasta nevoie, va fi mai evidenta daca pernele sunt umplute cu pene.
Desi o ingrijire usoara, ar trebui sa fie tot ceea ce are nevoie mobila dvs. in fiecare zi, pot exista momente in care ceva are nevoie de o curatare mai amanuntita.
Mese, casetofoane si alte piese de mobilier netapitate
Pentru mese, casetofoane si alte piese de mobilier netapitate, folositi o carpa fara scame umezita cu apa cu sapun usor pentru a sterge suprafetele la fiecare 6 luni sau cam asa ceva, in functie de nevoile mobilierului si de modul in care il folositi.
Uscati intotdeauna cu o carpa curata, fara scame, imediat dupa aceea.
Incepeti pe o zona putin vizibila a piesei de mobilier, cum ar fi interiorul unui scaun living sau piciorul mesei de sufragerie, pentru a va asigura ca solutia de curatare nu o va marca.
Fiti constient de faptul ca multe lacuri sau uleiuri pentru mobila, au tendinta de a lasa un reziduu ceros care se poate acumula in timp, poate opacifia suprafetele si aduna praful.
Nu folositi substante chimice dure sau detergenti abrazivi pe mobilierul de lux!
Daca piesele dvs. au nevoie de o curatare mai profunda, ar trebui sa apelati la servicii specializate, pentru a face acest lucru in siguranta.
Respectati intotdeauna instructiunile de curatare care se gasesc pe etichetele tesaturilor mobilei!
Pentru articolele specializate sau delicate, va recomandam sa apelati la profesionisti cu experienta!
Intretinere mobila – Recomandari pentru curatarea materialeleor
Intretinere mobila – Tesatura
Aspirati canapelele si alte tapiterii, in mod regulat, folosind un aspirator de mana sau un accesoriu adecvat.
Tamponati imediat petele folosind o carpa alba si curata. Nu stergeti pata – acest lucru va face ca pata sa se extinda.
Daca pata ramane, incercati sa o indepartati si mai mult, continuand sa o stergeti cu o carpa fara scame, umezita cu apa cu sapun usor.
Tamponati cu o carpa uscata pentru a absorbi excesul de apa si lasati sa se usuce la aer.
Intretinere mobila – Piele
Pielea trebuie sa fie stearsa de praf sau aspirata din cand in cand pentru a preveni acumularea de praf.
Folositi o perie moale sau o carpa uscata, fara scame, pentru a preveni zgarieturile.
Zgarieturile din piele, se estompeaza adesea in timp, odata cu utilizarea, insa puteti freca usor zona cu mainile curate pentru a le lustrui.
Va recomandam sa folositi huse de protectie sau aruncaturi daca animalele de companie se vor culca sau se vor catara pe tapiteria din piele.
In timp, este posibil ca pielea sa fie tratata cu un balsam pentru a o rehidrata, insa aveti grija la produsul pe care il folositi, deoarece unele uleiuri pot schimba culoarea pielii.
Ca intotdeauna, testati mai intai pe o zona putin vizibila!
Nu uitati ca pielea se poate intuneca si se poate increti in timp. Acest lucru nu trebuie privit ca un defect, ci ca o imbatranire naturala a unui material fin.
Lemn
Stergeti cu regularitate praful de pe mesele din lemn, casetele si alte piese de mobilier netapitate cu o carpa curata, fara scame.
Apa si alte lichide pot lasa inele si urme pe suprafetele de lemn neprotejate.
Lemnul nefinisat este deosebit de poros si predispus la pete, dar lichidele pot afecta si piesele de mobilier furniruit.
Folositi intotdeauna suporturi de pahare si servetele pentru a preveni decolorarea sau zgarierea suprafetelor din lemn.
Atunci cand curatati mobilierul din lemn, daca este prezenta si evidenta o fibra a lemnului, stergeti in directia fibrei.
Piatra
Stergeti praful de pe mesele din piatra, casetele si alte obiecte de mobilier, in mod regulat, cu o carpa curata, fara scame.
Pietrele naturale se curata cel mai bine cu detergenti blanzi neabrazivi.
Folositi o carpa fara scame umezita cu apa cu sapun usor pentru a curata mai bine mobilierul din piatra si uscati imediat cu o carpa uscata, fara scame.
Unele pietre, cum ar fi marmura si calcarul, nu ar trebui curatate cu detergenti acizi, cum ar fi otetul sau sucul de lamaie, deoarece acestia pot ataca suprafata pietrei, facand-o sa apara mata sau decolorata.
Deoarece pietrele sunt un material natural, ele pot reactiona diferit la lichide si la alte materiale, asa ca asigurati-va ca stergeti orice varsare cat mai repede posibil pentru a preveni marcarea.
Marmura si calcarul sunt deosebit de poroase si se marcheaza usor.
Desi piatra a fost folosita in fabricarea mobilierului timp de milenii si este relativ durabila, in timp este posibil sa doriti ca blaturile de masa sa fie refinisate de catre un profesionist pentru a indeparta orice urme si pentru a-i reda stralucirea.